Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Zlatni Rat a világ 40 legszebb helye között

2011.05.23. 15:00 croatia

1

Az amerikai Los Angeles Times a boli Zlatni rat strandot beválasztotta a világ 40 legszebb és legmeghökkentőbb helye közé. Véleményük szerint a Zlatni rat a világ egyik legszebb strandja.

„Aki eddig úgy vélte, hogy minden stand egyforma – víz, homok, hullámok -, az hatalmasat tévedett. Üdvözöljük a Zlatni raton, Horvátország eme szenzációs fürdőhelyén!” - lelkendezik az LA Times, amely olyan, a szokványostól eltérő helyeket szerepeltet a listáján, mint például a bahamai kék lyukak, a svédországi jéghotel, a Maldív-szigeteken lévő víz alatti étterem, vagy a törökországi Kappadokia.

A fehér kavicsok szőtte Zlatni rat strand egy különleges természeti jelenségről ismert: a szél és a hullámok hatására ugyan is a földnyelv a csúcsát ide-oda csapva folyamatosan változtatja a formáját. A turisták tapasztalatai szerint a Zlatni rat-on lehet a leggyorsabban lebarnulni és egyik oldalán mindig szélcsend van. A legenda szerint itt található a boldogság köve, amely egy csiga alakú kagyló.

2

A Zlatni rat nem csupán az idegenforgalmilag frekventált Bolnak, hanem a horvát turizmus egészének is jellegzetes szimbóluma, hiszen a híres strand képe rengeteg brosúra címlapján szerepel. Sokan vannak, akik képtelenek ellenállni vonzerejének. Sűrű fenyvessel karéjozott, fél kilométernyi hosszú homoknyelv formájában nyújtózik a tengerbe. Bol Dalmácia legnagyobb szigetének, Bračnak a sziget déli részében megtelepedett legrégebbi partmenti települése és egyben nyaralóhelye. Bol egykoron a szőlősgazdák, a halászok és a tengerészek lakóhelye volt, mára pedig szállodakomplexumokban, magánházaknál és apartmanoknál szállást kínáló frekventált üdülőhellyé vált. Az eredeti dalmát receptek szerint készült ételeket kínáló éttermei, búvár-, vitorlás- és tenisz-klubjai, fitness-központjai és a hajósok körében kedvelt helyi kikötő teszik Bolt vonzó idegenforgalmi célponttá.

3

www.brac.me

Forrás: www.horvatorszag.me

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr683018950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása