Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Split - Hvar 12 perc alatt

2011.05.04. 12:45 croatia

hidroplan1

Egy szép napsütéses nyári délelőtt 10 órakor a hvari kikötőben a kávénkat kevergetve, hirtelen kedvünk támad egyet sétálni Splitben az óvárosban. Mondjuk 1 óra múlva. A szigetekkel ez a baj; komp, sorbanállás, várakozás. Mindez szinte lehetetlennek tűnt eddig. Most viszont elérhetőnek tűnik és nem is drága.

Egy horvát-német cég tervei szerint még az idén beindítanák a nagyobb szigetek és a partmenti városok közt a "légi országutat". A terv elől úgy néz ki elhárulnak az utolsó adminisztratív akadályok, így 30 tengeri kikötő használatával, így első körben Split és Dubrovnik, Korcula és Hvar, Vis, Lastovo-sziget majd északra Zadar, Rijeka, Pula, Mali Losinj, Rab és a többi szigetek közt jöhet létre a hidroplán kapcsolat.

A második ütembe az olasz városok is bekapcsolódnának, mint például Brindisi, Bari, Foggia, Ancona, Rimini, Ravenna, Bologna, Padova, Trieszt és Velence. Például Ancona és Mali Losinj repülés mindössze 32 percig tartana,  Pescara és Dubrovnik pedig 42.

Az árak például: Dubrovnik - Korcula 20 perc, egy jegy ára 43 €. Split - Hvar 12 perc, a jegy 25 €. Split - Korcula 20 perc, 43 euró. Rijeka - Mali Losinj 22 perc, 48 euró. Csábító lehetőségek, majd meglátjuk, mi lesz belőle.hidroplan2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: www.horvatorszag.me

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr12876899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása