Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Dubrovnik a legromantikusabb célpontok közt

2011.06.29. 09:10 croatia

c1

Dubrovnik az új Saint Tropez – ez a megállapítás nemrégiben látott napvilágot a legnagyobb példányszámú olasz újság, a Corriere della Sera hasábjain, amely a szerelmesek napjának alkalmából a romantikázáshoz ideális búvóhelyként ajánlotta a dél-horvátországi üdülőhelyet. Az újság a mint egy 700 ezer példányszámban megjelenő nyomtatott kiadásában, valamint a naponta közel egymillió olvasó által felkeresett internetes kiadásában a „Valentin nap: 72 óra szerelem” címmel megjelent írásban Róma, a toszkanai Monsummano, illetve Dubrovnik felkeresését javasolta.

Csak egy ugrás az Adria másik oldala, ahol Dubrovnik, vagy ha úgy tetszik, Raguza vár ránk. Az új Saint Tropeznek kikiáltott Dubrovnik egy nyüzsgő és modern város, ahol február közepén is kellemes a klíma. Dubrovnik télen is megkapó, ám a turisták nyári áradatát nélkülöző atmoszférájával, valamint a két kilométer hosszú városfalán át vezető kellemes sétákkal csábítja látogatóit – írja Corrado Ruggeri turisztikai szakújságíró.

A cikk szerzője azt ajánlja, hogy kávénkat a kultikus Városi Kávéház teraszán fogyasszuk el, a Nautika étteremben, melyet maga II. János Pál pápa is felkeresett, rendeljünk stoni osztrigát, vagy valamely más helyi ételkülönlegességet, s szállásunk a Horvátország legjobb szállodájának tartott Excelsior Hotelben legyen, amely egyébiránt a világ leghíresebb titkos ügynökének tartott James Bond szerepében tündökölt Roger Moornak is a kedvenc dubrovniki szálláshelye.

A CNN nemrégiben a dubrovniki Excelsior Hotelt a legjobb Valentin napi célpontok rangsorában a nyolcadik helyre sorolta. Az Excelsior Európa ezen részéből egyedüliként került fel erre a tekintélyes listára. «Richard Burton Dubrovnikban a kultikus Excelsior Hotel apartmanjában halmozta el csókjaival Elizabeth Taylort. Ebben a szállodában királyok és királynők, hercegnők és államfők érezték jól magukat. Most aztán elérkezett a pillanat, hogy Ön is itt pecsételje meg szerelmét – így áradozott az Excelsiort lenyűgözőnek tartó CNN.

c2
A szálloda hosszú, 98 éves fennállása alatt számos szerelmi történet és a világ vezető társadalmi és politikai elitje által látogatott esemény szemtanúja volt. A cikk írója, Tiffany Lam azt javasolja, hogy tekintsük meg Dubrovnik UNESCO védettséget élvező óvárosát, reneszánsz és barokk stílusú palotáit és szökőkútjait, és a szerelmesek szigetének titulált Lokrumot.

A CNN-nek a világ legromantikusabb helyeit felsoroló listáját Anglia és ezen belül North Lees Hall vezeti, második a kínai nagy fal, a harmadik India rózsaszín városa, Jaipur. Őket az Írországban lévő mesebeli Lismore kastély, az indiai «360° Leti» hotel, a Maldív szigetek, illetve az iráni Shiraz követi, majd a dubrovniki Excelsior után Új Zéland következik az Otago szigettel, a sort pedig a jordániai Petra városa zárja.

A CNN és a Corriere della Sera nem az egyetlen olyan sajtótermékek, melyek felismerték Dubrovnik csáberejét, hiszen a brit Guardian a dél-horvátországi várost tavaly a második helyre sorolta a világ 20 legjobb Valentin napi célpontjának ranglistáján.

Forrás: www.horvatorszag.me

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr343023767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása