Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Top 10 strand Dél-Dalmáciában

2011.07.04. 08:23 croatia

Top 10 strand Dél-Dalmáciában

dubrovnikbeach

1. Városi strandok, Dubrovnik

A városi strand, kilátással a város falaira a talán a legszebb és legjobb Európában. Évente sok turistát és fürdőzőt vonz. Ritka az olyan hely, ahol lehet úszni a városközpontban a csodálatos és tiszta kavicsos strandon. Itt a régi  Dubrovnik falai közt mindez megtehető.

2. Sunja, Lopud sziget

A gyönyörű Elafiti szigetek egyikén, Lopudon található a környék leghíresebb homokos strandja. Békére, nyugalomra és igazi kikapcsolódásra vágyóknak ez egy ideális hely egy napos hajókirándulásra.

3. Saplunara, Mljet sziget

A Mljet Nemzeti Parkban a sziget délkeleti oldalán érintetlen környezetben található a homokos strand. Mélyebb vize ideális hely az úszásra, a levegő pedig kellemesebb, mint a szárazföldön.

4. Lumbarda, Korcula

Itt nem kell aggódni, hogy éhesek vagy szomjasak maradunk a nyári melegben, mert közel vannak az éttermek és bárok. A Korcula-szigeti Lumbardán több strand található, az egész napot kellemesen el tudjuk tölteni. A legnagyobb természetes homokos strand a Lumbardi. Ez nagyon népszerű, a turisták az egész szigetről jönnek ide, hogy élvezzék a bársonyos homokot.

5. Viganj, Peljesac

Ez a kavicsos strand a félszigeten nagyon jól ismert a szörfösök közt, de a vitorlás és egyéb vízisport rajongók közt is. A kedvező széljárásnak köszönhetően egyenletes és hosszú hullámokon sportolhatunk. Ajánlatos azoknak, akik szabadulni akarnak a zsúfolt strandoktól és a városi nyüzsgésből.

6. Pasjača, Konavle

Egy hosszú meredek lépcső vezet a strandra, egy kis időt kell szánni a megközelítésére. Konavle meredek sziklái alatt rejtőző Mystic Beach lélegzetelállító a maga természetes szépségével nem hagy senkit sem közömbösen.

7. Rejtett kikötő, Lastovo sziget

Lastovo nem kiemelt turistaközpont és a strand sem, mint a neve is sugallja, a yachtok paradicsoma. Az egyik legnagyobb és legszebb öböl a szigeten. A szelektől védett déli oldalon található.

8. Buza, Dubrovnik

Rendkívül érdekes strand a sziklák alatt, Dubrovnik város falaitól délre, érdekessége a nagyon mély tenger, nagyon vonző búvár cél.

9. Plat, Plat

Hosszú kavicsos-homokos strand 12 km-re Dubrovnik után, ideális naturista fürdőhely, jellemzi a tiszta és enyhén hűvösebb tenger.

10. Lokrum, Lokrum

Sziklás strand egy fenyveserdőben, a strand nagy része a nudisták számára van fenntartva. A sziget dubrovnikkal éppen szemben található, akár át is lehetne úszni, ha nem lenne tilos. Buja növényzet, pálmák, örökzöldek közt kellemes sétát tehetünk a szigeten.

Forrás: www.horvatorszag.me

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr133036613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása