Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Plitvice – vízi éden Horvátországban

2011.07.05. 13:53 croatia

plitvice_mini_n„Plitvice – vízi éden Horvátországban” címmel jelentette meg a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot méltató cikkét a brit Hellomagazine, amely olvasóinak ideális helyszínként írja le a nemzeti parkot. A cikk bevezetőjében a szerző azt írja, hogy a Plitvice olyan mintha egy filmben lennénk, és hogy bármerre is nézünk, biztos, hogy olyan látvány tárul elénk, melyet érdemes lencsevégre kapni. Plitvicét Horvátország legismertebb nemzeti parkjának titulálja és a egyben a tavak és zuhatagok elbűvölő birodalmának nevezi. Az éghajlati adottságok és az élőhelyek változatosságának köszönhetően ez egyben a növények és állatok birodalma is. Hírnevét a türkiz, a szürke és a kék színek legkülönfélébb árnyalataiban pompázó vizeinek, sűrű fenyveseinek és bükköseinek köszönheti. A Plitvice az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel.

A cikk szerzői kiemelik, hogy Horvátország az utóbbi években az egyik legtrendibb európai desztinációvá lépett elő, mégpedig a Mediterráneum egyik legszebb tengerpartjával rendelkező Adriai-tenger, és az őt körülölelő hegyek miatt. Horvátország ezen felül irigylésre méltó kultúrtörténeti kincsekkel és olyan középkori városokkal büszkélkedik, mint Dubrovnik, Split és Šibenik - olvashatjuk. Véleményük szerint azonban Horvátország elsősorban az ország területének tíz százalékát kitevő védett természeti területeinek köszönheti a leginkább hírnevét. A cikkből megtudhatjuk, hogy Horvátországban nyolc nemzeti park található, ami az ország viszonylag kis területéhez mérten igen szép szám. A CNN tudósítása szerint a BudgetTravel a Plitvicei-tavakat nemrégiben a „Világ 10 legszebb vízesése” közé sorolta.

A Plitvicei-tavak a világ felbecsülhetetlen értékű kincseként 1979-ben az elsők között került fel az UNESCO Világörökségi listájára. A tavak különleges szépsége a természetbarátoknak búvóhelyül, a művészeknek pedig ihletül szolgál, míg a páratlan természeti környezet gazdagsága a tudósokat foglalkoztatja. Az idelátogatók az általuk választott útvonalakon barangolhatják be a Plitvicei-tavak vidékét. A nemzeti parkot gyalogszerrel, elektromos kishajóval és/vagy panorámás kisvonattal járhatjuk be, és van lehetőség fotózásra, evezésre, túrázásra és alkalomadtán síelésre is. Az idelátogatók a Jezero, Plitvice, Bellevue és Grabovac, illetve a Korana és a Borje kempingben szállhatnak meg.

www.hellomagazine.com

Forrás: www.horvatorszag.me

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr433041608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása