Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Özönvíz Dubrovnikban

2010.11.23. 12:45 croatia

Súlyos problémákat okoz az ország déli részén és Dubrovnikban az özönvízszerű eső. A városi utakon a forgalom nehézkes az óriási mennyiségű víz miatt. A hatóságok ezért azt javasolják, hogy a járművezetők - kivéve, ha feltétlenül szükséges - ne vezessenek. Egyes városrészek a villamosenergia ellátás akadozik, néhány iskolában a tanítás szünetel. A víz több helyen feltörte az aszfaltot, több autót elsodort, néhányan a kátyúkba szorultak. A városban tűzoltó-és rendőrségi autók és betegszállító járművek szirénáit hallani, a beavatkozások száma reggelre már elérte az ötvenet.

A földcsuszamlások miatt zárva az autópálya. A városban a helyzet kritikus. Stradun van víz alatt. Három óra aalatt Dubrovnik területén több mint 130 liter eső esett négyzetméterenként.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr512874276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása