Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Makarska - megújul a világítótorony

2011.06.28. 08:12 croatia

3

A makarskai strandra és a Biokovo hegyre néző Szent Péter világítótorony hamarosan a luxusra vágyó turisták pihenését szolgáló oázissá lényegülhet át. A makarskai világítótorony, melyből csodálatos kilátás nyílik a háttérben a Biokovo heggyel és déli oldalról a szigetekkel karéjozott Makarskára, és annak több kilométernyi aprókavicsos fövenyeire, különösképpen érdekes lehet a turistáknak. Éppen ezért a befektetők az idei nyárig fel kívánják újítani az építményt, melyet ez idáig is ki lehetett bérelni, s amely a horvát világítótornyok között listavezető a vendégek számát illetően.

_tucepi
www.tucepi.eu WEBCAM

A Szt. Péter világítótorony 1884-ben épült Makarska központjában, az egyik legszebb adriai strand közelében lévő azonos nevű félszigeten. Egy 90 négyzetméter összterületű kisebb négyszögletes kőtoronyból és földszinti épületből áll, melyeket egy kőterasz vesz körbe. A világítótorony távműködtetésű, így nem is él benne világítótorony őr. Az épület tíz méternyire van a tengertől. A világítótornyot a napozásra kiváltképp alkalmas legyalult sziklákkal rendelkező természetes fürdőhelyek karéjozzák. Tőle mint egy száz méterre északra kezdődik az egyik legszebb adriai aprókavicsos föveny, amely kék zászlós minősítésű. Ez a makarskai városi strand, amely számos vendéglátó- és rekreációs szolgáltatást kínál.

2
A világítótoronyhoz vezető lebetonozott úton alig tíz perc alatt sétálhatunk be a városközpontba. Makarska az egyik legismertebb adriai üdülőhely, amely strandjain kívül nagy számban kínál sport és kulturális lehetőséget. Az építmény a város pezsgő éjszakai élete miatt is exkluzív szálláshelynek számít.

Nem tudni, hogy ki és miért nevezte el a világítótornyot a szentről, az első apostolról és vértanúról, aki egyben a mennyország kulcsainak is az őrzője. A gyönyörű félszigetet és a rajta magasodó világítótornyot azonban bátran jellemezhetjük a mennyország előcsarnokaként. A kristálytiszta tengervízű gyönyörű föveny és a zöldellő oázisok, melyek hátterében a Biokovó trónol – mintha csak az édenben járnánk.
A saját gépkocsival érkező vendégek számára egynapos kirándulást javasolnak a Biokovora, s annak is Szent György nevű legmagasabb csúcsára, melyről a napkelték és napnyugták lenyűgöző látványában lehet részünk.

3

Az Adrián egyébként 45 világítótorony van, melyek közül 13-at alakítottak át szálláshellyé. Olyan nagy az érdeklődés az ezen egyedi, és egyben történelmi örökséget képező építményekben történő nyaralások iránt, hogy nem ritkán akár egy évvel a tervezett nyaralás előtt be kell jelentkezni.

Forrás: www.horvatorszag.me

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr203020802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása