Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

A legszebb 10 vadregényes stand, Kamenjak - Isztria

2011.05.13. 09:04 croatia

kamenjak_main

A világ egyik legtekintélyesebb turistakalauza, a Lonely Planet az isztriai Kamenjak-fokot nemrégiben a mediterrán térség tíz legkelendőbb és legérdekesebb eldugott strandja közé sorolta.

A Kamenjak-fokot a Pulától délre elterülő szilaj szépségként írták le, amely érintetlen vadregényes természeti környezete és a „világvég” érzés miatt vált kultikussá a horvát fürdőhelyek látogatói körében. A Lonely Planet kiemeli a hely természetvédelmi státusát, kékeszöld színű, kristálytiszta tengervizének szépségét, az aprókavicsos öblöket, a vadon nőtt növények sokaságát és a porlepte ösvények labirintusát. A helyi beach bar-t mindazok figyelmébe ajánlja, akik társaságra és szórakozásra vágynak.

„Ha elegük van a zsúfolt strandokból, menjenek a Kamenjakra” üzeni a világ vezető turistakalauza, kiemelve, hogy a Kamenjak-fokon bújnak meg a mediterrán térség legeldugottabb szegletei is.

A Kamenjak-fok olyan fürdőhelyekkel került egy társaságba, mint a spanyolországi Cabo de Gata és Cap de Favartix, a franciaországi Banyuls, a Szardínia szigetén lévő Cala Gonone, a máltai Delimara, valamint a Tirrén-tenger olaszországi partszakaszai. A válogatásban helyet kapott a montenegrói Luštica, valamint két török strand, a Kabak és a Goekceada is.

 Fotók itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr142900061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása