Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Mandarinszüret a Neretva völgyében

2011.05.18. 14:53 croatia

11

A Neretva völgyét, amely mandarin-völgyként is ismert, évről évre egyre több olyan turista keresi fel, aki aktív pihenésre vágyik, s az ez irányú kívánságnak szívesen tesznek eleget Metković, Opuzen, Komin és a többi település odaadó vendéglátói. A Neretva vidékén ugyan is közel egy millió háromszázezer mandarinfa van, melyek évente mint egy 60 ezer tonna gyümölcsöt teremnek. A helyiek fejéből pattant ki az az ötlet, hogy a turistákat is meginvitálják a mandarinszüretelésre. Az ötlet remeknek bizonyult, mivel a mandarinszüret idővel valóságos turisztikai attrakcióvá lényegült át. Egy-, két- és háromnapos túrákat kínálnak, melyekről a turisták élményekkel és természetesen a téli időszakban oly annyira áhított C-vitamin utánpótlással teli térnek haza.

A már tapasztalt szüretelők felszereléssel látják el a szüretelni vágyó turistákat, elmagyarázzák nekik a mandarinszedés technikáit, és megismerteti őket ezen citrusféle történetével és termesztésének módjával. A mandarinföldeken szüretelőket vidám zene, jó hangulat és a tiszta levegő serkenti arra, hogy a zsákok minél hamarabb megteljenek a narancsszínű kinccsel. A turisták a hangulatos neretvai vendéglők egyikében, bőséges és fenséges falatok „társaságában” fejezik be a munkás napot. A program keretében a turisták részt vehetnek a hagyományos neretvai ladikokban megtett fotószafarin, illetve ellátogathatnak a Metković melletti Vid faluba lévő Narona régészeti múzeumba, amely Horvátországban egyedülálló módon azon a helyen épült meg, ahol az általa kiállított ókori római szentélyt feltárták.

22

Metkovićban a Neretva deltájában tanyázó madarak gazdag ornitológiai gyűjteményét, Opuzenben pedig a Neretva menti városi sétányon megtett séta folyományaként a Tomislav királyról elnevezett csinos főteret tekinthetjük meg, melynek fő ékessége a 19. századi Szt. István-templom.

www.tz-opuzen.hr

Forrás: www.horvatorszag.me

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr983018934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása