Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

A nagy törölköző-háború

2011.05.16. 09:44 croatia

 

makarska1_resize
Egy tengerparti strandon már mindenki tapasztalhatta, hogy egyesek milyen korán képesek felkelni a nyaralásuk alatt. A reggeli kocogás alkalmával tapasztalt törölköző-rengeteg legalábbis erre enged következtetni. Vagy mégsem ?
Kezdetben még csak a jet-ski, vizibicikli vagy surf-kölcsönzősök kerítettek maguknak le kisebb-nagyobb placcot a strandból. Ez mostanra megváltozott. Nincs nap, amikor ne lenne néhány szóváltás, emelkedettebb hangú vita emiatt. Az egyik félen a törölközők, strandszékek, gumimatracok tulajdonosai, akik többször egy egész lakásnyi területet kerítenek körbe egy nagyobb fa alatt, a másik fél pedig a gyanútlan (spontán) strandoló, aki 10-kor leballag a partra és ott szembesül azzal, hogy már több száz láthatatlan ember napozik.
A biztos foglalás érdekében valamelyik gyereket már hajnalban lezavarják a strandra, hogy a kritikus kora délelőtti időpontban vigyázzon a felszerelésre.
Egyes helyeken (pl. Podgora, Tucepi) kifejezetten tiltják, hogy éjszakára a strandon maradjanak a törölközök, a helyi közterületesek ezeket szemétként kezelik. Makarskán azonban nem így van. A helyfoglaló akár napokig megtarthatja a tanyáját, ha gondoskodik az őrségről.
Az idegenforgalomért felelősöknek most fájhat a fejük, hogy mi a jó megoldás, a tiltás vagy a szabad területfoglalás engedélyezése.
makarska3_resize
 

Forrás: www.horvatorszag.me

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr752907486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása