Horvátország

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

brac (2) dalmácia (23) dubrovnik (7) erdőtűz (3) horvátország (32) hvar (3) isztria (3) kvarner (2) makarska (3) nyaralás (26) olajfa (1) özönvíz (1) pag (1) plitvice (2) sibenik (2) solta (1) split (3) ston (1) strand (4) utazás (31) világörökség (1) vis (1) zadar (2)

Élménybeszámolók

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utazas.me

Nincs megjeleníthető elem

Dubrovnik, a városfal veszélyei

2010.08.09. 12:27 croatia

Dubrovnikban a városfalon fizetni kell a sétáért, de van is gond  a látogatókkal bőven. Az üzemeltetésért felelős cég  8 nyelven teszi közzé a figyelmeztetéseket, melyek a turisták biztonságát szolgálják.


A falakon a közlekedés veszélyes, mindenki csak a saját felelősségére sétálgathat. Ha óvatosak vagyunk, nem hajolunk  ki, akkor nincs ok az aggodalomra. Sajnos, vannak olyanok, akik tudatosan keresik a veszélyt, például az elmúlt héten az ausztrál kiránduló.

Szinte minden napra jut egy hős, aki a mellvéden sétál. Lehetetlen mindenkit megfigyelni és rendszabályozni,  a biztonsági kerítés nem akadályozhatja meg önmagában a vakmerőket. Mivel a terület fokozottan védett, nehéz a városképpel és a rendeletekkel összhangban fokozni a biztonsági intézkedéseket. Egyelőre nagy táblákkal, figyelmeztető jelzésekkel és az őrző-szolgálat létszámának növelésével próbálnak eredményeket elérni.

Forrás: www.horvatorszag.me

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr432874234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása